Известният гангстер Георги Илиев е арестуван от ченгета на бензиностанция на Веселин Марешки в Бургас, съобщава Флагман.БГ. Акцията е на Криминална полиция при ОДМВР-Бургас.

Илиев е задържан от спецполицаи. Той е бил с черен мерцедес със софийска регистрация. Претърсват му колата, а други от униформените извършват личен обиск на задържания. „Видях как за части от секундата спецполицаите повалиха здравеняка на плочките и му сложиха белезниците без никакви обяснения. Татуировките по тялото му са ми познати и смятам, че това е един от лидерите на голяма наркогрупировка“, разказа очевидец на екшъна.

Георги Илиев е изключително популярно име в бургаския ъндърграунд. Той бе един от основните свидетели по делото срещу Димитър Желязков-Очите. Срещу него ще бъдат повдигнати обвинения за изнудване и рекет.

Той е основният коз на прокуратурата по делото срещу несебърския бос. Илиев в досъдебното производство е свидетелствал срещу Желязков и другите арестувани, обявявайки, че 15 години е бил от най-близкото обкръжение на Митьо Очите.

Самият Желязков обаче твърдеше, че не го е виждал и преди много време го „шамарил“, защото закачал дъщеря му.

 

ОЧАКВАЙТЕ ПОДРОБНОСТИ В БЛИЦ