От полицията в Монтана излязоха с подробности за масовия ромски бой в Лом, пише BulNews.

Екшънът се е разиграл малко след 00.30 часа тази нощ.

На тел. 112 постъпил сигнал за масов бой на два адреса в ломския кв. „Младеново“. Незабавно към мястото бил насочен дежурен автопатрул, който установил трима жители на квартала – мъж на 68 г., 47-годишния му син и 42-годишен от съседен адрес.

По техни данни, минути по-рано същата нощ, в дома на бащата и сина нахлули около 10-12 човека от ломския квартал „Стадиона“, част от които познавали, а други не. Мъжете им нанесли побой с брадви и твърди предмети и изчезнали.

Вследствие на ударите са пострадали 47-годишният мъж и неговият баща. След хирургична намеса на сина е отстранен далакът и е оставен за лечение в МБАЛ-Лом. Възрастният мъж също е приет за лечение в болницата с данни за счупени ребра. Оказана е медицинска помощ и на други участници в сбиването, след което са освободени за домашно лечение.

Според показанията поводът за екшъна бил възникнало преди това сбиване на личностна основа в ломския квартал „Хумата“ между синовете на 47-годишния – на 25 г. и 27 г., и техни опоненти от квартал „Стадиона“. С цел недопускане разрастване на конфликта, районът е обезпечен от полицейски служители на районното управление в Лом.

От проведените оперативно-издирвателни мероприятия към момента в полицията за 24 часа са задържани 3 лица, съпричастни към извършването на побоя.

Работата по образуваното досъдебно производство продължава.

ОЧАКВАЙТЕ ПОДРОБНОСТИ В БЛИЦ

Следете актуалните новини с БЛИЦ и в Telegram. Присъединете се в канала тук