Соцлидерката Корнелия Нинова иска с един куршум да удари два заека. Акцията на червени депутати със сигнала в АПИ срещу магистралите всъщност освен че целел ГЕРБ, имал и друг, по-коварен замисъл.

Нинова искала да дискредитира лидера на ПЕС Сергей Станишев, научи „Блиц“ от източници от „Позитано“ 20. Доказателство за това е, че един от участъците, които БСП настоява да провери за качество, е пускан в експлоатация именно по времето на правителството, на което той беше премиер. Дори самият Станишев като премиер му резна лентата през 2007-а.

Участъкът е същият, за който дясната ръка на Нинова – Кирил Добрев, каза, че се е нагънал като юфка.

Задната мисъл на котилото на Нинова било за пред червената общност Станишев да бъде пришит към „лошите“ от ГЕРБ, които строят некачествени магистрали. И така да отслаби позициите му в голямата цел – да води червената евролиста догодина.

Сред социалистите от миналата седмица се върти слухът, че Нинова иска да постави за водач новото си любимо острие на БСП Елена Йончева.

В червените редици е настанал тих смут, след като стана ясно, че отговорник в АПИ по сигнала им е не друг, а бившият им другар инж. Дончо Атанасов.  Който е известен с това, че не цепи басма на никого. И няма да злепостави пътната агенция в угода на мераците на БСП. Така пък аргументите им срещу „гордостта на ГЕРБ“ - строителството на магистрали, съвсем олекват. В същото време червената общност припознава Дончо Атанасов като свой кадър.