Волен Сидеров е вдигнал голям скандал в офис на А1, защото е бил недоволен от натрупана сметка за над 130 000 лева, научи БЛИЦ от очевидци на екшъна.

Скандалът се е разиграл в обект на А1 на столичния бул. "Раковски". Свидетели, разкриха пред БЛИЦ, че националистът е обиждал персонала и се е наложило на мястото да пристигне полиция. 

Лидерът на "Атака" е поискал незабавно да бъде преразгледана натрупаната сума от него и колегите му. От мобилния оператор са обяснили на Сидеров, че сметката е в следствие на реално ползвана телефония и съпътстващи услуги. Това обаче още повече вбесило политика и той на висок тон е продължил пререканията.

От А1 се въздържаха от коментар по скандала, но разпространиха следното прессъобщение:

От 10 юни А1 прекрати договора на ПП „Атака“ заради неплатени задължения. Задълженията им към телекома са на обща стойност над 130 000 лева, от които над 64 000 лева са дължими по договора за предоставяне на електронни съобщителни услуги.

ПП „Атака“ има просрочени задължения към телекома от почти две години, преди А1 да се принуди да прекрати своите взаимоотношения с тях. Въпреки желанието и многобройните опити от страна на А1 за намиране на решение, включително подписване на споразумение за разсрочено плащане, ПП „Атака“ отказва да заплаща за ползваните услуги, което налага и прекратяването на договорните отношения.

Решението на телекома е продиктувано изцяло от бизнес причини и липсата на желание от страна на ПП „Атака“ за погасяване на натрупаните задължения. Разпространените по-рано от ПП „Атака“ твърдения не отговарят на истината и имат за цел единствено да прикрият нежеланието на организацията да уважи договорните си отношения с А1.

През последните месеци А1 направи множество опити да достигне до взаимноизгодно решение на ситуацията, но липсата на желание за комуникация и намерения за погасяване на задълженията от страна на длъжника, правят невъзможно продължаването на предоставянето на услуги от страна на телекома.
А1 ще потърси отговорност по съответния законов ред за публичните изявления и действия на ПП „Атака“.