Платформата kmetnagodinata.bg е за идеи, добри практики и инициативи. Важно е в тези трудни времена да покажем доброто, независимо дали е привлекателно и интересно като четиво. Ние и нашият екип сме хора, които държим на добрата инциатива и проекти.

Това каза в началото на церемонията по връчването на наградите на “Кмет на годината” Боян Томов, организатор на конкурса и собственик на сайта Kmeta.bg.


Боян Томов

“Кметовете заслужават едно много голямо благодаря за това, че по време на пандемия, икономическа и политическа криза развиват проекти, които да са близо до гражданите”, отбеляза той.

Боян Томов призова зрителите да се ваксинират.
 
“Важно е за близките ни, за нашите съграждани, приятели и семейство. Важно е за държавата, защото е важно да покажем пред света, че можем, защото е важно за развитието на българската икономика, здраве и спокойствие”, заяви организаторът на конкурса.

Това е състезание на добри идеи”, отсече Томов.

В надпреварата в “Кмет на годината” хиляди жители на страната определят кои да бъдат победителите чрез онлайн гласуване. Конкурсът се организира за девета поредна година от единствената медия у нас, която следи работата на всичките 265 общини в България – Kmeta.bg. Стотици хиляди граждани дават оценка за работата на кметовете си, като така насърчават местните администрации да разработват повече проекти, инициативи и добри практики, и така да превръщат населените места в по-уютни, по-практични и по-привлекателни за живеене.

“Кмет на годината” се провежда при спазване на всички противоепидемични мерки.

Гледайте церемонията по връчване на наградите “Кмет на годината” по БНТ на 25 ноември.

Ето и победителите в конкурса:

КАТЕГОРИЯ „КМЕТ НА ГОДИНАТА“: Враца – Калин Каменов; Несебър – Николай Димитров; Божурище – Георги Димов.


Калин Каменов

КАТЕГОРИЯ „КМЕТ НА ГРАЖДАНИТЕ“: Перник – Станислав Владимиров;  Елин Пелин – доц. д-р инж. Ивайло Симеонов; Чавдар – Григор Даулов.
 
КАТЕГОРИЯ „ГРАДСКА СРЕДА“: Ямбол – Валентин Ревански; Първомай – Николай Митков ; Сливница – Васко Стоилков.

КАТЕГОРИЯ „SMART CITY“: Плевен – Георг Спартански; Силистра – д-р Юлиян Найденов; Созопол – Тихомир Янакиев.

КАТЕГОРИЯ „ТУРИЗЪМ И КУЛТУРА“: Стара Загора – Живко Тодоров; Карлово –д-р Емил Кабаиванов; Трявна – Силвия Кръстева.

КАТЕГОРИЯ „ЗЕЛЕНА ОБЩИНА”: Габрово – Таня Христова; Троян – Донка Михайлова; Долна Баня – Владимир Джамбазов.

КАТЕГОРИЯ „СПОРТ И МЛАДЕЖКИ ИНИЦИАТИВИ“: Асеновград – д-р Христо Грудев; Горна Оряховица – инж. Добромир Добрев; Бяла – инж. Пеньо Ненов.