В света са регистрирани вече над 93 милиона случая на коронавирус, като за най-чести симптоми са определяни суха кашлица и температура. 

Но вирусът, който превзе света, е непредсказуем и предизвиква странни реакции на организма. 

Епидемиологът Тим Спектър от Кралския колеж в Лондон описва в Туитър още един симптом, който забелязва все повече - "ковиден език".Към поста си той прикрепя и снимка с пример за това как езикът на болните е покрит със слой жълтеникав налеп. 

Епидемиологът призовава хората, които открият дори нетипични за коронавируса симптоми, да не излизат на улицата и да бъдат бдителни. 

"При всеки пети човек с коронавирус продължават да се наблюдават по-нетипични симптоми, които не влизат в официалния списък на Службата по обществено здравеопазване на Англия, като например - обриви. 

Виждам и все повече "ковидни езици" и странни афти в устата. Ако имате такъв симптом, дори болки в главата, си останете вкъщи", пише ученият.

Шефът на отдела по епидемиология и обществено здравеопазване към Кралския медицински колеж Габриъл Скали също отбелязва коварността на вируса. Тя подчертава, че налепите по езика могат да говорят и за друго заболяване, затова е задължително хората да се консултират с лекар."