Очакванията на протестиращите да стигнат до сблъсък с полицията на "Орлов мост" засега не се състояха. 

Те се подсилиха тактически, след като от СДВР обявиха, че ще премахнат блокадата. 
Проливният дъжд опропасти плановете на много от протестиращите и те не дойдоха да подкрепят тези, които се бяха струпали на "Орлов мост".

В един момент се оказа, че палатките не са издържали на дъжда и това изкара хората в тях навън. Цялата вечер в различни лайф стриймове те обявяваха, че сблъсъкът с полицията ще се случи всеки момент, но това така и не стана. 

Униформените наблюдаваха от дистанция протеста на едно от възловите за столицата кръстовища, както и блокадата му, но не се намесиха. 

Малко след полунощ бе пуснат слух, че полицията е реагирала в района на Министерски съвет и е препречила пътя на майките от "Системата ни убива".

От странно  видео, на "Правосъдие за всеки", се оказа, че там всичко е спокойно, на място беше единствено Арман Бабикян от "Отровното трио".

Около 4. 20 часа сутринта настъпи суматоха, когато провокатори се опитаха да влязат в сблъсък с протестиращите, започнаха да ги псуват, а след това прибегнаха и до вандализъм. 

За секунди на място пристигна патрулка, която неутрализира младежите, облечени в черно. 

(

За щастие, не се стигна до сблъсъци. 

"На какво си бе пич, на метамфетамини ли, на екстази ли?!" Това крещяха към тях останалите протестиращи. 

Впоследствие от коментарите им стана ясно, че полицията е арестувала дрогираните младежи. 

Към този момент палатковият лагер е все още на "Орлов мост". На място там са Христо Иванов от "Да България" и Мая Манолова, срещу чието присъствие много от протестиращите изказаха негодувание. 

Точно присъствието й на протеста породи множество коментари и в един момент хората се разделиха на две, започвайки да спорят помежду си доколко това е редно.

Появиха се дори опасения, че, ако се стигне до сблъсъци между самите протестиращи, това може да доведе до намеса на полицията, която вече да има причина да се намеси на "Орлов мост". 

Случката с Мая Манолова, която раздели недоволните, всъщност е първата, която реално противоречи на твърденията, че на сегашните протести се явяват хора, независимо от техните политически пристрастия.  

ОЧАКВАЙТЕ ПОДРОБНОСТИ В БЛИЦ