Коя е най, ама най-малката стая в жилището ви? Да, точно така – тоалетната. На пръв поглед излиза, че няма какво да направите, за да я уголемите. Остава единственият вариант – да я увеличите площта й ... визуално. Ето какви полезни съвети дават дизайнерите.
1. Повече цвят. Това е първото, на което трябва да се обърне внимание, когато се прави ремонт на банята. За малки и тесни помещения са противопоказни „тежките” цветове, както и неоновите. Класическият цвят си остава белият, но може да се комбинира с кафяво, синьо и дори черно. Последните обаче не трябва да са доминиращите цветове. Ако не може да си представите как точно ще изглежда цветовото съчетание, то може да видите примери на снимките


2. Светлина. В какъвто и цвят да решите банята, то това няма да е достатъчно, ако не осигурите в помещението достатъчно светлина. Не се ограничавайте с една лампа. Колкото повече светлина има, толкова повече визуално пространство се появява.


3. Огледала. Досега огледалото не е развалило интериора на нито едно помещение. Става дума не за огледала в цял размер, а за миниатюрни варианти без рамки. Подобен ефект ще създаде илюзия за продължение на помещението.

4. Перспектива и динамика. Този прийом важи не само за банята и за всяко друго малко помещение. Идеята се корени в това, че на една или две от стените се поставя 3D рисунка. Това може да е изглед към океана или път, който води към далечината. Геометричните фигури също спомагат да уголемяване на помещението.

Източник: fakti.bg