Пред журналисти в Народното събрание от "Продължаваме промяната" и БСП обявиха резултатите от проведените днес разговори за съставяне на правителство с премиер Асен Василев.

От страна на ПП, освен Aсен Василев, в срещата участваха и съпредседателят на партията Кирил Петков и бившият председател на парламента Никола Минчев. Представители на БСП на разговорите бяха лидерът Корнелия Нинова и депутатите Георги Свиленски, Филип Попов, Атанас Зафиров и Румен Гечев.

"Силно вярвам, че ще успеем да направим правителство, което да работи за успехите на България, така както и досега", каза Асен Василев.

Лидерът на БСП Корнелия Нинова заяви: "На тази среща отчетохме доброто, което постигнахме за 6 месеца, а то не е никак малко. Дадохме си ясна сметка и за слабостите - една от тях е, че не подготвихме ясна програма. Днес коригираме тази слабост и се разбрахме екипи да изработят нова програма.

За нас беше важен социалният стълб в политиката в предишния кабинет. Нашето мнение съвпада с вашите приоритети, обявени предварително - за борба с корупцията, промяна в КПКОНПИ, но бихме искали да допълним програмата на правителството с няколко теми. Това са социалната политика, здравеопазване, образование, икономика. Да се надяваме, че преговорите ще са резултатни", каза Нинова.

Ще предложим нов начин за взимане на решения в коалиционния съвет, с изграждането на секретариат. Доброто което до тук свършихме за България може да продължи. Както по средствата за плана за възстановяване, реформи и промяната стария модел на управление на държавата.

Обсъдихме проблема с руските депутати. Призоваваме дипломатите на двете страни да направят всичко възможно, за да не се стигне до закриване на посолствата", каза Нинова.