Със сигурност сте забелязали, че един филм от 2011 г. от известно време се е качил на високите места в класациите и като че ли няма никакво намерение да отстъпи позицията си на по-новите ленти. Става въпрос, разбира се, за филмът "Заразяване". 

Най-вероятно вече сте го гледали, но ако не сте, ще ви разкажем за какво става въпрос без да издаваме твърде много. В "Заразяване" героинята на Гуинет Полтроу се заразява от мистериозна болест в Китай и дни по-късно умира. Болестта се оказва силно заразна и месеци по-късно взима милиони жертви по целия свят, се видя в канала "Cool news"във vbox7.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Mads & Movies (@mads.and.movies) on

Учените са в трескаво търсене на лек, а междувременно гражданите по цял свят се сблъскват с паническо пазаруване, фалшиви новини и лъжливи месии. Познато, нали? Всъщност има още много общи ситуации с настоящето, но трябва да гледате филма, за да не развалим изненадата.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Kate Winslet (@kate.winslet.official) on


Днес актьорите от "Заразяване" се събраха, макар и виртуално, за да разяснят някои неща, които може би са полезни днес. Така например Кейт Уинслет, която влиза в ролята на епидемиолог, разказва, че за да влезе по-добре в ролята, през 2011 г. се е срещнала с много професионалисти по обществено здравеопазване. Всички я съветвали едно - да си мие ръцете, сякаш от това зависи животът ѝ. "Знам че е трудно и ново, и страшно, но вие наистина може да защитите себе си и хората, които обичате със сапун, мивка и вода. Вирусът се измива със сапуна", казва във видеото Кейт Уинслет и показва как тя си мие ръцете.

"Ако сте млади и здрави, сигурно си мислите, че не е нещо кой знае какво, защото сте чували, че този вирус не е повече от настинка. Но това не е вярно. Предишните поколения е трябвало да правят изключителни неща, а ние просто трябва да си седим вкъщи", призовава Мат Деймън.

"Много е просто, един от най-добрите начина да се защитите от Ковид - 19 е като се държите все едно вече сте заразени. Вирусът се предава чрез контакт между хора, тоест ние сме му нужни, за да оцелее. Затова нека не му помагаме. Можем да се справим с него просто като стоим далеч един от друг", казва Лорънс Фишбърн във видеото.
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Kate Winslet (@kate.winslet.official) on

"Вирусът не е китайски, нито "бяга" от младите. Той е нов вирус, което означава, че нашата имунна система никога не го е "виждала". Параноята също е вид вирус и изисква страх и невярна информация, за да се разпространи. За нея не ни трябват учени, които да ни излекуват от това", коментира Дженифър Ел, която също играе ролята на учен във филма.
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Matt Damon (@matt_damon_official) on