Жена се оплака от системни кражби от дома й във врачанското село Камено поле. Галина Димитрова сигнализира за набезите от страна на неизвестни апаши.

Тя разказа, че в частния й имот редовно влизат крадци, които взимат всичко, до което се докопат, уточнява Bulnews.

Димитрова живее в Габрово и идва временно в селото, където има 4 къщи.

Преди близо месец тя се върнала в родното място, за да помогне на сестра си със зимнината. За нейно съжаление обаче нямало какво да се затваря в буркани, тъй като в събота вечер апаши отново се вмъкнали в имота й и обрали доматите, макар и все още зелени. Когато станала на сутринта и видяла опосканите стръкове, 47-годишната жена се хванала за главата.

Поредната кражба й дошла в повече и вече е категорична, че ще подаде жалба в полицията.

Димитрова разказа, че преди 2-3 години от една от къщите й е откраднато всичко – от кабелите и инсталацията за тока до мивките, тенджерите и леглата. Последвали още разбивания и тараши.

Тя обаче не предприела никакви мерки, разчитайки на някакво чудо кражбите да спрат, но набезите продължавали през годините.

 „Това е безобразие! Мълчах, мълчах… ама вече не издържам. Сега ще трябва да започнем от кръгла нула“, недоволства жената и се пита кой ще възстанови щетите, които по думите й възлизат на хиляди левове.

„Не само ние сме потърпевшите. Хората от селото масово се оплакват, че им е обрана продукцията за зимния период“, разказва още Димитрова и се чуди: „Ние да не сме първобитни хора? Нямаме ток, вода и др., че и да ни окрадат. Защо кметицата на селото не предприеме нещо срещу крадците?“.

Кметът на селото - Цветелина Ботева, обясни, че е запозната със случая. Разкриването на крадците обаче е работа на униформените, но само в случай, че има подадена писмена молба от тъжителката.

ОЧАКВАЙТЕ ПОДРОБНОСТИ В БЛИЦ!