Има няколко леки травми на главата, които не са силови и може и да не са придобити при отвличането, а от преди това, заяви за БЛИЦ директорът на ВМА ген. Стоян Тонев в отговор на въпрос дали е доказан мозъчен кръвоизлив при изследванията на президентът на ПФК ”Литекс” Ангел Бончев, който бе открит след отвличането му. Основното при него е, че не е адекватен и най-малко ще са необходими около две седмици за да добие ориентир за време, пространство и място.. Няма непосредствена опасност за живота му, допълни ген. Стоян Тонев.
На въпрос на БЛИЦ дали има някакъв спомен за случилото се, ген. Тонев заяви, че засега не си спомня нищо, но няма промени в мозъка му, за да се прави писимистична прогноза. Дали Бончев не е бил дрогиран и това също да допринася за неадекватното му състояние, Тонев заяви, че не може да коментира. БЛИЦ припомня, че още снощи той беше приет във ВМА, след обстойни прегледи и направен му скенер бе настанен в реанимацията на болницата, където е охраняван и от полиция. Още снощи  БЛИЦ съобщи,  че според запознати Ангел Бончев е с отрязани два пръста. По непотвърдена информация явно президентът на Литекс е бил малтретиран жестоко от похитителите си и е докаран до много тежко физическо състояние, пред фатален край, поради което те са потърсили спешна връзка със семейството му и са намалили драстично искания откуп за освобождаването на жертвата си.  Съпругата на Бончев Камелия е отвлечена от похитителите му при предаването на част от исканата сума - 390 000 лв., като те сега искат нови 2 млн.лв., за да бъде тя пусната жива.  
Президентът на ПФК ”Литекс” Ангел Бончев изчезна около 1 часа след полунощ на 22 май пред блока, в който живее в столичния квартал „Дървеница”. Бончев останал да паркира колата си пред кооперацията и след като не се върнал, а телефонът му е бил изключен, близките му уведомиха полицията. В последствие се появиха няколко версии за отвличането на Ангел Бончев. Последно стана ясно, че МВР работи по две версии – едната, свързана с икономически интереси, а другата, свързана с отвличане с цел откуп.

Бончев е дясната ръка на благодетеля на "оранжевите" бизнесмена Гриша Ганчев. Справка в търговските регистри на АПИС показва, че Ангел Бончев е президент на Сдружение “Клуб по борба Славия-Литекс", председател на Сдружение “Спортен Мото клуб - Литекс Мотоспорт". Член е на управителния съвет на Сдружение "Българска Професионална Футболна Лига" и на Сдружение "Обединен Спортен клуб Славия". Освен това Бончев е заместник председател на "Алфатекс-99 АД", и на Сдружение "Българска Федерация по Мотоциклетизъм", съдружник е във фирмите "АМК - Билдинг ООД", "Либерте ООД", "Литекс-ПаркООД" и е едноличен собственик на фирма "Ангел Бончев ЕТ". Според информационната система "ДАКСИ" Бончев е съдружник с Ненад Миленкович в дружеството ЛИТЕКС ПАРК за търговия на едро, където държи 90% от дяловете. Миленкович нашумя през лятото на 2007 г. след стрелба в "Белите брези", в която беше замесен т. нар. Земунски клан - най-голямата сръбска престъпна групировка. Според Интерпол Миленкович е издирван като заподозрян за над 20 поръчкови убийства. Българските криминалисти смятат, че той е имал връзки с убития преди години в София Милчо Бонев - Бай Миле.
Ангел Бончев е роден на 24 март 1961 г. Той е бивш състезател по борба на ЦСКА (до 82 кг). Семеен, има две деца. Това е втори подобен случай на отвличане в българския футбол, след като синът на президента на ПФК Славия - Венци Стефанов беше отвлечен на 7 ноември 2005 г. посред бял ден пред собственото му кафене до блок 113 край хотел “Плиска” в София. Той така и не бе открит, въпреки твърденията на Стефанов, че е платил откуп от над 1 милион лева на похитителите. Шест месеца преди похищението на Бончев изчезна и синът на бившия министър на транспорта Вилхелм Краус - Михаил, за когото бе платен откуп от 300 000 евро. След това стана ясно още, че и строителен предприемач е платил 1 млн. евро откуп за сина си. Първоначално похитителите са поискали 3 млн. евро, но след преговори с професионален парламентьор, доведен специално от Мексико, сумата е била свалена до 1 млн. евро. /БЛИЦ