Държавата подлага инвалидите у нас на геноцид . Болни хора чакат 4-5 години, за да бъдат освидетелствани за заболяването си и да получат мизерна инвалидна пенсия. Един от фрапиращите случаи е на бивш полицай , инвалид от 4 години. Преди година обаче експертната лекарска комисия го обявила за здрав, въпреки че реално е с шина в крака и счупени винтове. Подал искане за нова процедура. Тя обаче била насрочена чак за 2012 година. За абсурда алармирал пред "Телеграф" самият потърпевш.
Той се казва Костадин Кусев и е бивш полицай. От 4 години обаче е инвалид. От една пък не се води увреден, тъй като изтекъл срокът на решението на ТЕЛК и от там отказват да му го подновят.
През 2003 г. главният сержант Кусев от софийското 5-о РПУ претърпява тежка катастрофа. Десният му крак е толкова жестоко натрошен, че му се налага да му слагат шина в бедрената кост. За капак винтовете, които я държат , се чупят и кракът му се скъсява с 2 см. Така през 2004 г. той е пенсиониран преждевременно от МВР, а ТЕЛК му отрежда 56,8% инвалидност с право да работи, но при при никакви физически и психически натоварвания. През 2007 г. срокът изтича и започват абсурдите.
Започва размотаването от ТЕЛК, като през ноември 2007 г. му е анулирана инвалидността, въпреки че шината и счупените винтове са все още в него , а никой лекар не се наема да ги извади.
Съветват го да подаде жалба и го изпращат в НЕЛК. От там обаче му заявяват , че не могат да я разгледат , тъй като се занимават  с жалбите от 2006 г. Да иде през май следващата година. През май му казват, че разглеждат тези от 2005 г. Да иде октомври. Накрая Костадин стига до шефа на НЕЛК -д-р Кънчо Райчев. Той му обяснява как трябва да напише молба и да чака отговор. И отговорът пристига тази година на 5 ноември. Насрочват му процедура за преосвидетелстване на 22 октомври 2012 г. в 8 ч. сутринта. Като причина за 4-годишното чакане са посочили, че "в момента се извършва кадрово доокомплектоване на НЕЛК с допълнителни длъжности".
От една година Костадин не получава инвалидната си пенсия, която последно е била 189 лв.
В коментар пред вестника от ТЕЛК става ясно, че комисията от лекари, които са разгледали случая, са определили 50% инвалидност. Един от тях обаче е оспорвал решението и поради това автоматично то е било анулирано и прехвърлено към НЕЛК за окончателно становище. Не е ясно дали възразилият е искал по-висок или по - нисък процент на увреждане. /БЛИЦ