Георги Желязков се оттегля от борда на "Столичен автотранспорт“ ЕАД. Ето какво заяви той:

В понеделник имаше изслушване в комисията по транспорт, след което започнаха срещу мен атаките. Вадят се някакви снимки, от преди повече от 15 години правят се внушения.

На мен за втори път ми се случва подобно нещо с тези похвати – преди години, когато протестирахме със съседи от Люлин срещу нелегалната джамия там, пак се опитаха така да ме атакуват и извадиха абсолютно същите снимки.

Размятат се някакви снимки. На първата, която е на връх Шипка, дори не съм на снимката, но се твърди, че съм аз. Предния път бях отбелязан за момчето със зеленото яке. Човек с добри умения във фотошоп може да направи така че всички лица на снимките са мои.

На втората съм се снимал с част от фенклуба на ЦСКА в Монтана преди повече от 15г., а аз съм от Левски, затова и се смея. В момента съм подложен на онлайн тормоз.

Ето, питате ме – фашист ли съм. Отговор ще дам с този цитат от разказа на Никола Шайков: „ Ти фашист ли си бай Димитре? …. 

Вие от както взехте властта, започнахте да делите хората на фашисти и комунисти, а аз след като не съм комунист – значи съм фашист. Според вашите разбирания, фашисти са тези, които са добри стопани, не пиянстват, не крадат, не закачат чуждите жени, а работят от тъмно до тъмно.

А комунисти са тия, дето не им се работи, които крадат и пребиват имотните, за да им вземат имота. Те нямат нищо, защото никога през живота си не са работили. Те са тези, които псуват, бият, пиянстват и викат „Смърт на фашистите!“

Иначе видях, че в основата на тия компромати е г-н Борис Цветков, бивш общински съветник от БСП, от район Дружба. Не знам защо ме атакува този човек. По изборите ни счупи телефоните да го подкрепяме на балотажа, аз помагах на кандидата за кмет на Дружба - Гергана Калпачка.

Не го подкрепихме, може би сега си връща. Не мога да знам със сигурност, подозирам, че е това. Но точно този човек, който празнува всеки девети Септември и поднася цветя на МОЧА и явно заявява, че е комунист, напомням че комунистическия режим е обявен за престъпен на 26 Април 2000г, сочи другите с пръст. Не се ли получава малко, че престъпника търси престъпник?

Снимки има на всякакви хора, вероятно има снимки на хора от мачове, на чествания, на шествия. Може ли човек да знае къде и как ще го снимат и какъв ще бъде контекста.

Чудя се обаче, как не ми извадиха снимките с народния представител от ВМРО Александър Сиди, сами се сещате, какъв е той. Навярно не са подходящи? Иначе партиен член не съм със сигурност, нямам партийна книжка.

На база на снимки, без данни, без доказателства, се развихри цяла една кампания, то трудно бих могъл да работя със съветници, които без да ме познават, да имат впечатления за професионалните ми качества, вече ми издадоха присъда.

Не желая да ставам причина господата Стойнев и Контрера – вносителите на доклада, кметът на Столична община и съветниците, които в две постоянни комисии подкрепиха доклада да бъдат обругавани.

Ето защо се оттеглям и не желая да бъда избиран за член на управителния съвет на „Столичен автотранспорт“ ЕАД.