ГЕРБ дарява двата апарата за плазма за центровете в Плевен и Стара Загора. Това стана ясно от думите на шефката на ПГ на ГЕРБ Даниела Дариткова, пише "Монитор".

Дариткова припомни, че за двата апарата са дадени почти 170 000 лева от партийната субсидия. Дарението беше направено по предложение на председателя на ГЕРБ Бойко Борисов, каза още тя.

Шефката на ПГ на ГЕРБ обясни, че двата апарата, ще бъдат дарени в Плевен и Стара Загора, защото в останалите центрове по трансфузионна хематология в страната, вече са се оборудвали с такива апарати.

"Има затруднение, че това се случва само в центровете в Пловдив, София и Варна", отбеляза още Дариткова.

"Ние сме в постоянна комуникация с медицинските специалисти и с щаба. Готови сме да откликнем на всяка една потребност за закупуването на апаратура. Наши членове са доброволци и правят дарение на лечебните заведения.

На този етап съм убедена, че сме задоволили нуждата от такива апарати", отбеляза още Дариткова.

От своя страна Цветомир Паунов благодари на фирмата, която е успяла да достави в бързи срокове апаратите от чужбина.

"За по-малко от седмица успяхме да доставим апаратите, заедно с консумативите. Вече имаме наличности на всички апарати, които са заявени за България. Имаме готовност да започнем и монтаж от понеделник в Плевен и Стара Загора", отчетоха от фирмата-доставчик.