Главният прокурор Иван Гешев дава извънреден брифинг в Съдебната палата. 

"Административните ръководители на апелативните, окръжните и не малка част от районните прокуратури от страната - ние всички не сме тук заради лични атаки срещу главния прокурор. Възприемаме всичко това като част от работата си. Република България бе подложена от безпрецедентен политическо-партизански натиск от президента", каза главният прокурор. 

"Когато Радев слезе при БСП, ДСБ, "Да, България", Мая Манолова, той се превърна в един обикновен политик от прехода. Искам да кажа, че всички служители и следователи тук се гордеят с работата си срещу олигархията и мафията, заради които продължаваме да сме най-бедната страна в ЕС", допълни Гешев пред медиите. 

"Прокуратурата е друга и времето на двойните стандарти свърши. Освен бедните граждани, в затворите да влизат и политиците, които ги грабят. Тук сме, за да кажем, че няма да позволим рушейки държавността да се градят политически проекти, включително от Радев.

Вчера т. нар. обединител на нацията каза, че българската прокуратура е мафия - нещо, което не си позволи дори Иван Костов. Той говори за светлина, но се съюзява с тъмнината, олигарсите и политиците ограбили нашия народ
", каза още той. 

Главният прокурор заяви, че няма да допусне кражбите да продължават, както през 1989 година. 

"Прокуратурата не раздава присъди. Българският независим съд дава присъди. Не е проблем на прокуратурата, че Узунов получава решения на Върховния административен съд преди да са подписани и публикувани и съдейства за създаване на български паспорт на руски гражданин, който е потенциална опасност за сигурността на държавата", обясни Гешев. 

Цялото изявление от брифинга на главния прокурор Иван Гешев можете да прочетете тук.ОЧАКВАЙТЕ ПОДРОБНОСТИ В БЛИЦ!