Със смазващо мнозинство членовете на Висшия съдебен съвет отхвърлиха искането на двамата служебни министри Янаки Стоилов и Бойко Рашков за предсрочно прекратяване на мандата на главния прокурор Иван Гешев.

Мнозинството прие, че искането на правосъдния министър е недопустимо. Това приеха 12 от членовете на съвета, други осем гласуваха против, макар сред тях да имаше членове, които също не подкрепят политическата атака на Рашков и Стоилов, но на други основания. Така на практика поне 15 от кадровиците на Темида не подкрепиха Стоилов и Рашков. 
 
Единствено трима от членовете на ВСС смятаха, че Гешев следва да бъде отстранен - Лозан Панов, Атанаска Дишева и Олга Керелска. Главният прокурор не участва в гласуването, а един от членовете на съвета е в отпуск.
 
По време на изказването си на заседанието на ВСС, председателят на ВКС Лозан Панов грозно атакува един от членовете на Съдийската колегия - Цветинка Пашкунова. Панов намекна, че Пашкунова е променила мнението си, защото синът й е магистрат. Главният прокурор репликира Панов, че нападката му е недостойна, а поведението му "не е мъжко”. 

Eто какво каза главният прокурор Иван Гешев след заседанието на ВСС: