Ситуацията в Габрово е овладяна. Това каза главният секретар на МВР главен комисар Ивайло Иванов на брифинг в Министерския съвет след извънредна среща във връзка с възникналото в Габрово напрежение, предаде „Фокус“.

„Имаше данни за нерегламентирано събиране пред Община Габрово. Събирането беше мирно, бяха взети мерки за охрана. Впоследствие част от участниците са се насочили към областния арест с цел да нахлуят в него и да се саморазправят със задържаните лица.

Ситуацията в даден момент ескалираше. След като директорът на областната дирекция ми докладва какво се случва, разпоредих да бъдат изпратени допълнителни сили от съседни на Габрово дирекции за овладяване на ситуацията“, обясни главният секретар. „Пристигайки на място, колегите се справиха,
ситуацията е овладяна, към този момент има достатъчно полицейско присъствие в Габрово и ще останем там, докогато е нужно, за да не допуснем нарушаване на обществения ред и някакви ексцесии“, допълни той.

„Оставяме колегите от съответните институции да си свършат работата, каквото трябва да направи МВР, се прави и ще бъде направено“, увери още гл. ком. Ивайло Иванов.

ОЧАКВАЙТЕ ПОДРОБНОСТИ В БЛИЦ!