Годеницата на певеца Ангел, който преди дни почина от коронавирус, проговори за трагедията и разкри шокиращи неща от болницата, където е бил настанен той и последните му часове. 

Христиана Пейкова разказа как е протекло заболяването при него:

"Той се разболя около 10 септември и състоянието му беше добро - кашлица, висока температура, но се беше адекватен. Направи му се снимка, оказа се че има двустранна бронхопневмония", каза тя в сутрешния блок на Нова ТВ.

"Кашлицата намаля, но температурата се поддържаше. Беше на домашно лечение и по препоръка си мереше сатурация. Когато беше 90 му казаха, че е много ниска", спомни си Пейкова. 

"На 14 не пожелаха да го приемат в болница, въпреки че той се задъхваше. Той се паникьоса и викна линейка. Те също му отказаха да го закарат в болница, защото нямал ПСР", възмути се тя. 

"Наша позната му помогна да влезе в Пета градска. Една седмица състоянието му беше много добро. Те веднага го пуснаха на кислород, а той нямаше нужда от такъв", спомни си годеницата на Ангел. 

"Започна да се оплаква, че диша все по-трудно с маската и тя му пречи, но не му дадоха да я свали", добави тя. 

"Местят го с линейка в ИСУЛ, сатурацията му тогава пада до 46. На 23-и го слагат на кислород отново. На 23-и каза, че се чувства много зле и без маска му е по-добре, но не му дават да я махне", каза Пейкова. 

"Казваше, че лигавицата на носа и гърлото му е много суха и сякаш го режат с нож. Не са му зареждали с вода машината", добави тя. 

"От болницата ми казаха, че състоянието му е сериозно, но за момента ще остане на кислородна терапия. Не искаха да му дават храна, въпреки че той е имал апетит", каза Пейкова. 

"На 25-и сутринта той започна да се чувства още по-зле. Чух по телефона как една лекарка му казва да не се лигави", спомня си годеницата на Ангел.

"Той ми написа, че са му били успокоително, което всеки знае, че забавя сатурацията. По-късно му биха и второ успокоително. Ръката му беше посиняла, прати ми снимка. Обадих се на докторите, но те казаха, че няма нищо такова", възмутено отбеляза тя. 

"Звънях в болницата в 8 сутринта, а от там ми казаха, че в 23 часа предната вечер е получил задух и е бил интубиран. Малко по-късно той е починал и дори никой не ми се обадил", каза тя.

ОЧАКВАЙТЕ ПОДРОБНОСТИ В БЛИЦ!