Пътникът е искал да влезе в пилотската кабина и е нападнал екипажът на френската авиокомпания. В момента на задържането си и малко след това не се е държал много адекватно.

Утре съдът трябва да реши дали да остави в ареста задържания индийски гражданин, който се опита да нахлуе в кабината на самолет на "Ер Франс", пътуващ от Париж за Делхи. Очакват се и резултатите от пробите за алкохол и наркотици. Съдебни експертизи трябва да установят и психичното състояние на мъжа, предава БНТ.

Вчера в интернет се появиха кадри от борда на самолета, заснети от един от пасажерите. От описанието под клипа става ясно, че индиецът е обиждал пътниците и екипажа, ударил е и един от стюардите. Според автора на клипа, индиецът ги е заплашил, че ще ги убие.

Ако бъде признат за виновен, буйстващият пътник може да получи от 5 до 10 години затвор.

В описанието под видеото авторът на клипа твърди, че задържаният индиец е ударил един от стюардите и е заплашил, че ще убие екипажа и пътниците. Инцидентът е от вчера, но беше оповестен днес от българските власти. Агресивният пътник е арестуван и вече е обвинен от Софийската градска прокуратура.

ОЧАКВАЙТЕ ПОДРОБНОСТИ В БЛИЦ!