Пловдивският съд за пореден път стартира делото за убийството на младата фермерка от с. Бегово Красимира Куковска. Припомняме, че обвиняем за жестокото зверство е мъжът, от когото 22 г. Жена има 2 деца.

Любомир Петров от съседното село Сухозем е под домашен арест. Днес той се яви с безизразно лице в съда и не пророни нито дума. Негов защитник е известният столичен адвокат Васил Василев. Той поиска от социалните служби да изготвят доклад, въз основа на който да стане ясно как бащата се отнася с двете си невръстни дъщерички. Откакто майка им е убита за Д. и М. се грижи баба им по бащина линия.

Делото бе засекретено, заради интимни подробности между сочения за убиец и жертвата.

Адвокатът на момиченцата, които се явяват като частни обвинители, поиска по 200 000 лв. За всяко едно от тях за причинени неимуществени щети.

Защитата на бабата и дядото на Красимира Куковска поиска по 80 000 лв. кръвнина за всеки от тях.

Припомняме, че преди няколко години в Бегово бе открит трупа на Красимира в дома ѝ. Тогава Любомир, с когото Красимира се бе разделила преди няколко седмици, твърдеше, че тя сама се е простреляла с въздушна пушка и е станала жертва на нелеп инцидент.

След като дълго разиграва ченгета и разследващи, Любомир призна, че е стрелял в Красимира, но това станало случайно, докато се карали и боричкали и в ръцете им било оръжието.

В последствие младият мъж бе обвинен в умишлено убийство и след като прекара доста време зад решетките, бе освободен под домашен арест.

Смята се, че зверството е извършено заради това, че Красимира го е изгонила, заради това, че е пилеел безразборно пари. Младата жена имала голямо наследство от починалите си родители. Тя ръководела сама голямо стопанство, в което имало хиляди декари посеви, но вместо да помага на жена си, Любомир само пръскал пари.

Според близките той не е могъл да превъзмогне това, че вече няма да има достъп до големи суми. Планирал е убийството и го е извършил във фаталния ден.

Кристина ИВАНОВА, БЛИЦ

ОЧАКВАЙТЕ ПОДРОБНОСТИ В БЛИЦ!

Следете актуалните новини с БЛИЦ и в Telegram. Присъединете се в канала тук