Скандалното назначение, с което Бойко Рашков е на път да предизвика взрив от обществено недоволство, е въпрос на дни. Става въпрос за печално известния бивш шеф на КАТ-София Тенчо Тенев, който е гласен за овакантения наскоро пост зам.-директор на СДВР.
Припомняме, че през месец май Тенчо Тенев бе задържан и обвинен в неправомерно сключени договори за дарение на стойност над 10 000 лв, с фирми за оборудване на полицията с видеокамери и консумативи и поддръжка за служебните автомобили. В дома на полицейския шеф бяха открити и 554 различни боеприпаси без надлежно разрешение.


БЛИЦ научи, че Рашков изчаква решението на съда с огромно нетърпение, за да официализира поставянето на Тенев на ръководната длъжност в столичната полиция. Рашков дори смята да възложи ресора "КАТ" за наблюдение от Тенев.


Единственото, което може да спре назначаването на Тенев е осъдителна присъда. Според българското законодателство няма случай, в който лице с открити в жилището си незаконни боеприпаси да е било оправдано.

България, обаче е страната на чудесата и всичко може да се очаква. Особено, когато зад гърба ти е кадровик като президентския съветник Пламен Узунов, в когото бе открито съдебно решение, още преди да е произнесено публично.

Бившият вътрешен министър, който също бе арестуван, не спира да ходатайства за назначения по високите етажи на властта.

Само за 40 дни Рашков на два пъти махаше началника на столичната полиция. В момента новият шеф на СДВР е старши комисар Калоян Милтенов, който замени на поста Антон Златанов.

Упорито се твърди, че Тенев е бил обсъждан и като вариант за ръководната длъжност в столичния КАТ, а за пробутването му ще бъде използван комисар Калоян Драганов. Новият началник на отдел ”Пътна полиция” в Главна дирекция "Национална полиция" е готов на всичко, за да се задържи на мечтаната от него позиция, която е връх в неговата иначе скромна кариера.

Служебното правителство е към края си, но основните фигури в него използват всяка минута, за да кадруват с личната подкрепа на президента Румен Радев.

Всичко това води до безконтролна престъпност и невиждан хаос. От това най-печеливши са престъпниците, които усещат управленския вакуум в силовите ведомства и с всички сили се възползват от него за користните си цели.