"Антон Божков е обвинен за участие в престъпна група с цел изпиране на пари. Той е със заповед за задържане до 72 часа. Предстои внасяне на искане за взимане на най-тежката мярка - задържане под стража, като това най-вероятно ще стане на 4 март", това заяви говорителят на главния прокурор Сийка Милева по повод информацията от по-рано днес, че синът на Васил Божков бе привикан в следствието.

"Няма значение кой от е от близкото обкръжение на Васил Божков и кой е от далечното обкръжение - ако се съберат нови доказателства за престъпление ще има още обвиняеми", допълни Сийка Милева.

Това се случи на извънреден брифинг, на който прокуратурата даде извънредни подробности за проведената акция в Басейнова дирекция-Пловдив, която се проведе в края на миналата седмица и за която първо БЛИЦ съобщи.

От прокуратурата казаха и какви са обвиненията, повдигнати до момента.  

"Разпитани бяха много свидетели, включително и пострадали от действията на престъпната група. На три лица, които са задържани, са повдигнати обвинения", заяви коментира Антон Славчев, който е зам.-председател на КПКОНПИ.

По думите му има още много работа и не е изключено обвиняемите лица да станат повече.

"В КПКОНПИ е сполучен сигнал. След него са събрани необходимите доказателства, с които са сезирали прокуратурата", заяви пък Кирил Пейчинов - говорител на специализирана прокуратура.

"Директорката е обвинена за участие в престъпната група. Тя е уволнявала всички, които не са изпълнявали указанията й. И на другите две лица, които са задържани, са повдигнати същите обвинения", зави говорителят на главния прокурор Сийка Милева.

Тя бе категорична, че прокуратурата изобщо не се интересува кое длъжностно лице от коя политическа партия е.

БЛИЦ припомня, че вчера Сийка Милева заяви, че "прокуратурата няма изготвен списък, по който да работи, а работи по събрани доказателства".

ОЧАКВАЙТЕ ПОДРОБНОСТИ В БЛИЦ!