Престрелките в предиборната кампания започнаха. Разлепиха кандидат-президентската двойка Румен Радев и Илияна Йотова върху забранено място за афиши.

Явно провокацията е продиктувана на фирмата, която е наета за тази цел. Така от Инициативния комитет издигналнал кандидат - президентската двойка за втори мандат ще си измият ръцете за очевадната провокация.

Припомняме, че висшите учебни заведения имат автономност и на тяхна територия не могат да се провеждат политически мероприятия, особено по време на кампания. Затова и ректорът на Софийския Университет "св. Климент Охридски", проф. Анастас Герджиков, който е и претендент за Дондуков '2 излезе в отпуск.

Минаващите покрай Алма матер се възмутиха от разлепените физионамии на Радев и Йотова, чийто слоган е "с вас сме". 

С пост в личния си профил във Фейсбук бившият общински съветник Иван Сотиров не скри иронията си. Остава въпросът фирмата, която лепи предизборните плакати сама ли е взела решението или е поръчка. Ще бъде ли сезирана ЦИК и ще се наложили глоба за лепене на политически постери извън обявените места за предиборна агитация, които са разписани в изборния закон.

  


Снимка от фасадата на Софийския универсиет