Гражданинът И.М. изпрати отворено писмо чрез БЛИЦ до вътрешния министър Бойко Рашков и отдел Вътрешна сигурност в МВР. В него той настоява за спешна проверка на случая с полицай Цветелин Пейков, който бе уличен в употреба на алкохол и предизвикване на катастрофа в Троян.

Както стана ясно група полицаи от РУ Троян, заедно с началника си Ивайло Славков са били на банкет в работно време в станцията на горското в село Шипково. В същото време в друга къща за гости в село Шипково са били на купон разследващите полицаи от областта заедно с директора на ОДМВР Ловеч – Троянеца Станислав Великов (работил до скоро като разследващ полицаи в РУ Троян).
 В тази връзка И.М. настоява министър Рашков да разпореди проверка, с която да се отговори на следните въпроси:

1. На какво основание и поради каква причина са били въпросните два банкета в село Шипково. Използвани ли са служебни автомобили за придвижването им от и до там. Кой ги е управлявал и бил ли е под влияние на алкохол?

2. Началникът на РУ Троян, гл. Инспектор Ивайло Славков и директорът на ОДМВР Ловеч старши комисар Станислав Великов, които са присъствали там, какви действия са предприели, след като са видели количеството алкохол, което е изпил служителя Цветелин Пейковски и са разбрали, че управлява лек автомобил в това състояние и причинява ПТП?

3. Директорът на ОДМВР Ловеч, началникът на РУ Троян и други ръководни служители, оказали ли са влияние върху служителите посетили сигнала на пострадалия гражданин, предвид обстоятелството, че са в близки колегиално – приятелски отношения с Пейковски?

4. Каква е причината и кой е разпоредил, след като Пейковски на местопроизшествието е заявил, че ще даде кръвна проба, той да бъде транспортиран след 4 часа в град Ловеч, за да бъде изследван с доказателствен анализатор? С какво и на какво основание е закаран там (в закона ясно е посочено, че след като бъде тестван или откаже да бъде тестван с дрегер, водача избира на място дали желае да бъде пробван с кръвна проба или с доказателствен анализатор).

Това начин да се заобиколи или наруши закона ли е, предвид обстоятелството, че изследването с доказателствен анализатор се извършва само и в присъствието на служители от МВР и е възможно да не е достоверно?

5. Какво е наложило и кой е разпоредил на мястото на инцидента да присъства началника на сектор охранителна полиция в РУ Троян (без да е в униформено облекло) и има ли заповед за това?

6. Оказано ли е влияние от адвокат Марин Ичев, бивш началник на РУ Троян и кандидат за депутат, афиширащ с влиянието и връзките си с настоящото ръководство на РУ Троян и ОДМВР Ловеч?