Златомир Иванов - Баретата изкара 2 месеца и половина в ареста и се поболя. Още по Великден той подал жалба за пускане от ареста заради проблеми с уретера , съобщава "24 часа", позовавайки се на магистрати.

Адвокатите му настоявали да се назначи експертиза с участие на уролози за актуалното му състояние и дали то е съвместимо с условията в ареста. Баретата бил на лекарства , водили го в МВР болница , консултирал се с лекари към ареста на "Г.М. Димитров", но искал и мнение от специалисти в друга болница. Юристи се опасяват, че ако се заредят експертизи, и това дело може да се проточи като "Маргините".
Баретата е обвинен за участие в група, замесена в наркотрафик и убийства. В нея според прокуратурата  членуват 19 души. Седем от тях са зад решетките, останалите се издирват.


Главният прокурор Борис Велчев призна , че не е изненадан от крехкото здравословно състояние на подсъдими по дела. Поводът за коментара му бе поредното отлагане заради болест на процеса за източване  на 7,5 млн. евро по САПАРД. Прокуратурата нямало как да въздейства на това. /БЛИЦ