Синдикалната федерация на служителите в МВР обяви, че подновява протестите си в началото на юни,  гост по БНТ бе Илия Кузманов зам.-председател на Синдикалната федерация към МВР.

Служителите в затворите също се включват в недоволството. Защо се стига дотук отново, след като преди близо месец имаше среща с вътрешния министър Бойко Рашков.

Не се случва това, което беше обещано, което беше прието. Мога да кажа, че не се спазва Библията на коалиционните партньори - коалиционното споразумение. Нищо от това, което приеха не се случи, категоричен е Кузманов.

Оценката е слаб 2 - бумащината се увеличи, несвойнствените дейности не са премахнати. Не са изпълнени и обещанията за дигитализация - обемът на хартията се е удвоил, утроил, посочи Кузманов.

Униформите са нефункционални и скъпи, поръчките продължават да се печелят от едни и същи хора. Това е подигравка, която държавата си позволява към служителите на вътрешните ведомства. Вече няма проблем в МВР, започва да има проблем в сектор "Сигурност", смята Кузманов.

Към ден днешен ние дори не знаем какво МВР е предложило на министерството на финансите като параметри и какво е поискано, заяви той по въпроса за заплатите в МВР. Нашето усещане, че има комуникационен проблем между министерствата, допълни Кузманов.