Вместо да изпълняваме задачите си по проекти, ние трябваше да спрем нашите машини. Това не беше толкова протест, колкото една демонстрация, защото целият бранш беше оклеветен и злепоставен. Подобно противопоставяне имаше за цел да обругае бранша ни. Това заяви в студиото на "Лице в лице" по bTV изпълнителният директор на Камарата на строителите в България инж. Мирослав Мазнев по повод обвиненията за некачествено строителство от страна на БСП към бранша.

,,В противопоставянето се включиха и партийните централи. Обидиха ни политически, тъй като непрестанно ни пришиваха към определена власт, наричаха ни строителната мафия. Това са все неща, които обиждат структурата'', посочи Мазнев.

,,Младите трябва да имат три основни стълба в нашата професия – достойно заплащане, перспектива и достойнството на професията. За жалост всички те бяха накърнени'', каза той.

,,Да, понякога има пропуски, които дават възможност да се подлага на съмнение качеството, но в крайна сметка грешките са еднакви навсякъде, дори в чужбина, защото ние работим и навън'', заяви още той.

,,Трябват по-строги технически норми за изследвания, за проучвания. Липсва професионалната аналитичност, така че не хвърляйте цялата вина върху строителите. Трябва да се подобрят нормативните уредби, за да може и нашата работа да бъде по-прозрачна'', коментира Мазнев и добави, че цените на строителството у нас са в пъти по-ниски в сравнение с държави, чийто пазар е близък до нашия.

,,Имаме страхотни гаранции, които даваме за един дълъг период, тъй като такива са европейските норми'', заключи инж. Мирослав Мазнев.