В предаването по Нова телевизия „ Пресечна точка”  своето мнение по-три актуални теми дадоха пиара Ирина Тенчева, експертът по маркетинг Оля де Карденас и журналистът Сибина Григорова. 

Трите дами коментираха и мандатите на кметовете. Според Ирина Тенчева темата е "Кьорфишех", хвърлен в медиите.

"Ето, да вземем София. Нямало е през тези години достатъчно силен кандидат, който да успее да победи Фандъкова и тя продължава до следващите избори. Моята дъщеря е родена по времето на Фандъкова и вече ще завършва училище, и в нейните очи Фандъкова е символ за кмет на София. Така беше доскоро и с Бойко Борисов за премиер.", каза Сибина Григорова.

Според Ирина Тенчева, обаче следващият кмет на София ще е Борис Бонев и той ще е основен опонент на г-жа Фандъкова. "Никой няма да гласува подобна промяна, а конкретно за кмет за управлението на градовете, изборите смятам, че вървят през целия мандат на кмета, през целия мандат върви подготовката за следващите избори.

Защото, ако на гражданите управлението на правителството е нещо по имагинерно, нещо, което изисква политики, някакви споразумения и стратегии, далеч от бита на човека, който сутрин хваща тролейбуса и премръзнал там, няма парно да речем, то градът е нещо, което е много обозримо, много близо до нас и много бързо можеш, като ходиш по плочките, да видиш счупени ли са, ама като се качиш на градски транспорт, да видиш студено ли ти е, топло ли ти е, навреме ли идва автобусът, цената за билетите добра ли е, да видиш въздуха в града. "

В своя коментар Ирина Тенчева говори и за протеста на музейните работници. Тя каза, че нямаше и да разбере за протестното затваряне на Царевец, ако не бяха медиите.

Държавата трябва да направи музеите по-атрактивни за публиката според пиарката. А музейните работници да се наредят заедно с другите протестиращи.

Както Ви информира БЛИЦ днес, екипът на Регионален исторически музей – В. Търново премина  към ефективни протестни действия.

Мотивите за това са “обидните, унизителни и необмислени параметри на парите, предвидени за сектора в подготвяния Закон за държавния бюджет за 2022 г.”. В тази връзка днес – 22 февруари, от 11,00 до 12,00 ч. беше ограничен достъпът на посетители до Архитектурно-музеен резерват “Царевец”.

Останалите музейни обекти не бяха затваряни.