Подготовката за старта на първото заседание на 47-то Народно събрание се оказа смущаваща за репортерката на Нова телевизия Ева Костова. Докато тя разказваше на водещите Виктор Николаев и Мирослава Иванова как точно ще протече денят, тя на няколко пъти направи лапсуси.

Като извинение Костова изтъкна факта, че само днес ще има червен килим на входа, по който да минат официалните лица, а заради него в момента тече трескава подготовка.

 Както БЛИЦ писа днес депутатите от 47-ото Народно събрание ще положат клетва. Първото заседание ще започне в 9.00 часа в старата сградата на парламента. То ще бъде открито от най-възрастния присъстващ народен представител - Силви Кирилов.

Стана ясно още, че депутатите ще бъдат посрещнати и от протестиращи. От другата страна на сградата вече се събират хора и се разпъват транспаранти. Недоволството е от невярващи в пандемията от коронавирус. Организаторите са от "Народна партия за истината и само истината" и те отричат ваксините.

 

 От своя страна пък Виктор Николаев заяви, че е щастлив, че заседанието ще се проведе в старата сграда, а не в "севернокорейската".
 

 

 

 


Снимки: Съйко СЪЕВ, БЛИЦ