Сергей Криенка, по известен като Митрадевананда Свами е задържан у нас по обвинение в убийство на дете. Историята на 40-годишния руснак започва от Русия. Преди няколко години той е посветен в секта, в която започва да набира последователи. Инструктор е по йога, а името, което е избрал означава божество, което се намира в постоянно блаженство. Миналата година попада в криминално разследване на NTV.

Пристига в България и е арестуван. Има искане за екстрадиция по обвинение в отвличане и убийство на 5-годишно дете. "Това са нагли и тежки обвинения, за да могат да впечатлят зрителите. Това се прави, за да може по някакъв начин да бъда екстрадиран”, сподели той  за "Офанзива” по Канал 3 от Бургаския затвор.

Той е временно пребиваващ в страната ни и е с лична карта на чужденец. Задържан е на 30 май в Бургас след като сам е потърсил отдел "Миграция”, за удължаване на срока за пребиваване у нас. Издирва се за убийство, което е извършено на 18 юни миналата година. По това време обаче той твърди, че е бил в България.  Пред българските власти той е категоричен, че се занимава с търговска дейност.

Българското законодателство е предвидило затвор от 15 години до доживотен затвор без право на замяна. Митрадевананда е обвинен също за сексуално насилие и мъчения на деца. Според обвинението е бил лидер на криминална група за набиране на жени от Русия, Украйна и Беларус през интернет, които са били длъжни да прекратят контакти със своите близки, да участват във филми с порнографско съдържание и да проституират в Европа, САЩ и Мексико.

Вижте още във видеото: