Номинацията от всичките 11 члена на ВСС означава огромно доверие към мен и аз нямам право да излъжа това доверие. Срещу това доверие стои отговорност, а аз не съм човек, който бяга от битки и отговорност. Това заяви зам.-главният прокурор Иван Гешев в "Сутрешния блок" на БНТ. Той е и единственият номиниран за нов главен прокурор. 

"Залогът тук е много голям - оцеляването на всякакви олигарси, мутри, срещу които ние водим дела", добави той.

Както БЛИЦ съобщи, предложението беше направено вчера на заседание на Висшия съдебен съвет. Зад кандидатурата на Гешев застана цялата прокурорска колегия.

"Няма от какво да се притеснявам, няма от какво да се срамувам. Разполагам с жилище, което е ипотекирано в квартал "Волуяк". Жена ми разполага с таван до Софийски централен затвор, а не в квартал "Изгрев" или "Изток". Нямам асансьор, който да ми стига до хола", добави Гешев.

"Ние нямаме притеснение да повдигнем обвинения и да поискаме "задържане под стража" на всякакви лица, независимо на каква позиция са, стига да има необходимите доказателства.

"Кристиян Б. не e бял хакер, той беше под контрол на началника му в едно интервю, за да не се изпусне нещо. Това момче трябва да остане само на тъмно, за да обмисли постъпките си", каза още той.