Специализираният наказателен съд определи мярка "домашен арест спрямо Пламен Георгиев и Тодор Марков, които са с повдигнати обвинения за участие в организирана престъпна група, с ръководител Васил Божков. 
 

Тодор Марков е заемал длъжност "Контролна дейност" в Комисията по хазарта, Пламен Георгиев е бивш член на Комисията по хазарта по времето на Огнемир Митев, който в момента е задържан.
  
В Специализирания наказателен съд беше внесено искане от страна на Специализираната прокуратура за вземане на мярка за неотклонение "Задържане под стража", което впоследствие не бе уважено.
 
В зала Тодор Марков съобщи, че ако исканата от съда мярка бъде приета, има риск за здравето и живота на баща му, който наскоро е получил инсулт.
 
По думите на прокурора Венцислав Фердинандов има опасност лицата да извършат ново престъпление.
 
"Престъплението, в което са обвинени, е тежко и умишлено, и предвижда наказание - лишаване от свобода за повече от 5 г.", каза в зала прокурорът и уточни, че те са обвинени в престъпление по служба и участие в организирана престъпна група.
 
Той посочи, че към момента няма опасност те да се укрият с оглед на тяхната работна заетост, но приемането на мярката е наложително, тъй като могат да повлияят на свидетели, а и са налице достатъчно доказателства. Също така са разпитани и над 25 свидетели, от които на 8 са повдигнати обвинения.
 
Двамата обвиняеми са депозирали молби до съда, че не желаят да бъдат снимани.

ОЧАКВАЙТЕ ПОДРОБНОСТИ В БЛИЦ!