Адвокатът на 18-годишния Никола Райчев, който намушка зверски и уби млад мъж в Пазарджик, се отказа да го защитава. Адв. Лъчезар Кръстев сам обяви за решението си и поясни, че е поел ангажимент по задължение да се яви в съдебно заседание „само и единствено, за да тръгне делото“, съобщава Trafficnews.bg.

Заподозреният за убийството на Ангел с ключов ход преди делото, ето как се появи в съда СНИМКИ

„Бях изправен пред сериозен морален казус, но дългът ми надделя. Ангажиран бях като защитник от брата – родителите на момчето въобще не се появиха нито преди, нито по време на заседанието, нито след това. Това е огромна трагедия, в която се погубва не само един, а два живота на млади хора“, споделя Кръстев.

По негови думи участието в подобен наказателен процес е огромно изпитание за всеки участник – съдия, прокурор, адвокат, съдебен заседател, разследващи полицаи.

Приятелката на убития Ангел разтърси мрежата с покъртително послание към любимия

„Жалко е, че работата ми  като адвокат се използва за политически цели. Адвокатската професия е тежка и отговорна!“, заключва адв. Лъчезар Кръстев. Изказването му идва на фона на кандидатурата му за общински съветник през местна коалиция  в Пазарджик.

Припомняме, че вчера Окръжният съд в Пазарджик се съобрази с искането на прокуратурата и наложи най-тежката мярка за неотклонение "задържане под стража" на 18-годишния Никола Райчев. Тийнейджърът бе привлечен като обвиняем за убийството на 21-годишния Ангел Здравков в пазарджишкия квартал "Запад". 

ОЧАКВАЙТЕ ПОДРОБНОСТИ В БЛИЦ!

Следете актуалните новини с БЛИЦ и в Telegram. Присъединете се в канала тук