Катастрофа блокира движението на Голямоконарско шосе тази сутрин. Около 8:40 ч. днес е получен сигнал, че на входа на Голямоконарско шосе откъм АМ "Тракия" край завод „Либхер“, е настъпил сблъсък между камион и празна цистерна, която била обхваната в пламъци. По предварителна информация няма пострадали хора.

До приключване на гасителните действия от екипи на пожарната и извършване на оглед на местопроизшествието се въвежда временно ограничение на движението и в двете пътни ленти.

Създадена е организация полицейски служители да подпомагат трафика и насочват водачите към други възможни маршрути.

Временно движението в участъка от пътен възел Пловдив – „Запад“ на АМ „Тракия“ до пътния възел на път III-805 при околовръстния път на  Пловдив е ограничено поради ПТП. Трафикът се осъществява по обходни маршрути пред останалите входове към гр. Пловдив и се регулира от "Пътна полиция".

Три пожарни екипа и аварийно спасителен отряд гасиха пожар, възникнал след ПТП между два товарни автомобила, единият от тях  цистерна. Сигналът за произшествието е получен в 8.45.

След пристигането на екипите на мястото на произшествието - Голямоконарско шосе, е установено, че едното от транспортните средства е било използвано за превоз на глюкоза, но е било празно. След замерване на въздуха от аварийния отряд е установено, че няма опасни вещества и продукти в атмосферата. 

Няма пострадали. Предстои разчистване на платното.