Имения с над 50 спални, 15-метрови тавани, пищни партита, сребърни подноси и огромно количество черен чай – това е само малка част от ежедневието на английските аристократи.

Хората със „синя кръв“ са най-привилегированата класа в обществото, която се предава само по наследство, а животът им винаги е бил плод на засилен интерес от страна на обикновените хора.

Любопитно е, че в миналото кръвта на хората от най-висшата прослойка действително притежавала синкав оттенък.

 Причина за това са сребърните прибори, с които те се хранели от раждането до смъртта си. В резултат на това минимални количества сребро непрекъснато се отделяли в храната и напитките им.

Така с времето организмът им се насищал с ценния метал, което водело до сребрист оттенък на кожата и синкаво-лилаво оцветяване на кръвта.

И до ден днешен представителите на най-висшата класа сред обществото в Англия имат свои правила, начин на обличане, начин на хранене, посещават определени училища и университети, съобразени с прослойката. Дамите събират своите бижута през целия си живот, съхранявайки ги в специални кутии. Понякога тези кутии са наследявани от поколения.

При мъжете на почит са автомобилите. Аристократичната класа се доверява на родни возила, които са символ на техния социален статус. Най-емблематичната марка за английските аристократи е „Ягуар“, който присъства дори и в кралския двор сред автопарка на принц Чарлс.

Автомобилите на този бранд се отличават със своето високо ниво на оборудване, както и бързината си, а дизайнът им до ден днешен носи усещането за аристократичност.

 От СПОРТ ТОТО дават шанс и вие да подкарате автомобила на английската аристокрация. По време на тегленето на печелившите числа утре, 15.08.19 г, чрез жребий ще бъде определен един късметлия, който да седне зад волана на суперлуксозен Ягуар ХЕ.

Щастливецът ще бъде определен измежду всички участници в 65-ия тираж, които са пуснали фиша си за „6 от 49“. А луксозният автомобил събира погледите вече почти месец пред Националния стадион „Васил Левски“.