Премиерът Бойко Борисов възпламени истинска бомба с разкритието си, че Васил Божков е водил на среща при него в централата на ГЕРБ босовете на bTV, наричана днес и "Божков TV". Министър-председателят не назова пряко имената на лицата от bTV, които отишли при него, но йерархично ги определи като "най-големите".
Преди дни БЛИЦ разкри, че Божков е водил шефовете на bTV в кабинета на партиен лидер, за да лобират за промените в Закона за хазарта.

В същото време собственикът на "Ефбет" Цветомир Найденов разкри как Божков е взел със себе си в най-скъпия курорт Куршавел шефа на bTV Флориан Скала и един от помощниците на друг беглец от правосъдието Цветан Василев - Барак Алон. Освен това по думите му самият Божков се хвалел как няма смисъл Найденов да се опитва да сигнализира и да търси медийна коректност от bTV, където мейнстриймът се държи от Прокопиев, тъй като бил близък със Скала и нямало да пробие.

Скритите връзки намират своето потвърждение в политиката на "телевизията", която претендира да е "на всички гледни точки", но в същото време дава обширна трибуна на обвинения в 18 престъпления Божков и дясната му ръка Георги Попов. 

В отчаян опит да се защити Божков пуска димки във фейсбука си, в които сипе обвинения срещу Борисов, Иван Гешев и Владислав Горанов.

Премиерът вчера застана с лицето си и отговори. Обяви твърденията на Божков не само за лъжа, но сравни действията му със случая "Костинброд" като посочи, че "тези мекерета така действат" като си измислят нещо, вкарват телевизия и "правят уаууу".

"Сега правят същото, но телевизията е друга. Пак са същите хора", категоричен е Борисов.

Сега на ход за "най-големите" шефове на bTV, които Божков е довел в централата на ГЕРБ. Сегашният директор на телевизията Флориан Скала трябва да даде точен и ясен отговор каква е била темата на разговора и дали е лобирал за поправки в Закона за хазарта, които да облагодетелстват един от най-големите рекламодатели на bTV, който е съдействал за сключването на скандалния договор с Българския спортен тотализатор, влял в медията цели 8 милиона лева за по-малко от 4 години.

Отговорите на тези въпроси тежат със страшна сила върху Скала и колегите му и те трябва незабавно да дадат отговори. 

Освен за срещата в централата на ГЕРБ, босовете на bTV дължат отговор пред българското общество и дали подготвят нов сценарий "Костинброд" в опит да си отмъстят на Борисов.

От отговорите на тези въпроси ще станат ясни много неща и ще се открехне задкулисната завеса, помпана с парите на олигархията, която в последните години се опитва да дестабилизира държавата. 

В противен случай е най-добре босовете на сриналата се телевизия вкупом да подадат оставки и да върнат независимостта й.