Заразената с коронавирус жена от Израел, минала два пъти през Летище Пловдив, е почивала на Банско, а не на Пампорово. Това става ясно от отговор на израелското външно министерство след официално запитване от областния управител на Смолян и мениджмънта на "Пампорово" АД, пише "Марица".

30-годишната туристка е пристигнала на Летище Пловдив на 4 март с полет от Тел Авив и е заминала обратно на 9 март. По време на престоя си у нас обаче тя е била настанена в хотел "Лион" на Банско, а не на Пампорово, каквато бе първоначалната информация. 

Жената е развила симптомите на COVID-19 след завръщането си в родината. Тестовете в Израел са доказали, че тя страда от вируса. Едва тогава израелските здравни власти са информирали българските за проблема.Не е ясно защо информацията не е била оповестена и дали са издирени всички хора, които са били в контакт със заразената по време на престоя ѝ в България. Това е направено от израелските здравни служби за всичките ѝ спътници в двата полета до и от България. 

Служителите на Летище Пловдив са изключително притеснени от случая и факта, че са научили от медиите за преминаването на заразена с коронавирус жена през гишетата на аеропорта.   
 
По данни на bTV, туристите от Израел, дали положителна проба за COVID-19 след ски ваканция у нас, са двама. Те са били в различни групи в един от зимните ни курорти. Резултатите са станали ясни при задължителната им двуседмична карантина. 


ОЧАКВАЙТЕ ПОДРОБНОСТИ В БЛИЦ