Камарата на строителите раздаде 12 Оскара в строителството по време на Годишния бал за Деня на строителя в НДК, Зала 3.

Празникът на бранша уважиха редица официални лица, сред които вицепремиерът Мариана Николова, председателят на Парламентарната комисия по енергетика Валентин Николов, министърът на транспорта, информационните технологии и съобщенията Росен Желязков, министърът на околната среда и водите Нено Димов, заместник-министърът на регионалното развитие и благоустройството Валентин Йовев, председателят на Агенция "Пътна инфраструктура" Георги Терзийски и много други.
 
„През 2019 г. направихме много, преодоляхме предизвикателства и продължаваме напред“, каза председателят на УС на КСБ Илиян Терзиев. По думите му само с общи усилия строителният бранш може да се противопостави на сивата икономика и нелоялната конкуренция.„През тази година строителният сектор отбелязва ръст във всички дялове. Прогнозите ни за 2020 г. също са за растеж, предвид навлизането на програмния период в най-активна фаза", допълни Терзиев. 
 
„Безспорно 2019 г. ще бъде запомнена като успешна за бранша. Голямо предизвикателство пред строителния бранш за следващата година ще са предстоящите ВиК проекти. 

Ще се работи по близо 800 км водопроводна мрежа, 400 км канализация, пречиствателни станции за питейни и отпадъчни води. Вече стартира работата по много големи проекти, които трябва да се изпълнят качествено и в срок“, заяви министърът на регионалното развитие и благоустройството Петя Аврамова.

Гостите на бала се включиха и в благотворителен търг с картини на популярния художник Павел Митков.
           
В групата на Високото строителство със златни статуетки си тръгнаха „Главболгарстрой“ АД, „Обонато Билд“ ЕООД и „ЗСК Монтажи“ ООД, съответно в раздели „големи строители“, „средни строители“ и „малки строители“.
При строежите от транспортната инфраструктура, ценните отличия получиха  „Трейс Груп Холд“ АД, „Симекс“ ЕООД и „Автомагистрали София“ ЕООД.

Златните призове в третата група -  строежи от енергийната инфраструктура, бяха връчени на „Дитсманн Енергоремонт Холдинг“ АД (големи строители), „ Т и Д Инженеринг“ ЕООД (средни строители) и „Протех“ АД (малки строители).

В групата на строежите от благоустройствената инфраструктура, хидротехническото строителство и опазването на околната среда златни статуетки получиха „Пайп Систем“ AД, „Мико – Д“ ООД и „КОЦЕВ и ЦВЕТАНОВ“ ООД.

Камарата на строителите връчи и три специални награди с атрактивна статуетка във формата на тухла с мистрия. „Геострой“ АД  получи приза за "Цялостен принос в строителството" от от изпълнителния директор на Конфедерацията на работодателите и индустриалците в България (КРИБ) Евгени Иванов. „Микс-Констръкшън“ ООД беше обявена за "Най-динамично развиваща се компания", а „Парсек груп“ ЕООД -"Инвеститор на годината в човешкия капитал".