Оксана Софронева от Украйна е камериерката, която стана жертва на австрийски турист в курорта "Златни пясъци". Жената работи у нас от два месеца.
Както БЛИЦ съобщи, година след като швед удари служителка на хотел в „Слънчев бряг”, австрийски турист удари камериерка в курорта „Златни пясъци”. Новият инцидент е от понеделник – 13 август. Камериерката чисти стая, когато от съседната излиза агресивния австриец и вдига скандал, че е много шумно. Жената се извинява и казва, че след 5 минути приключва, но тогава получила удар в лицето, от който пада на земята.

Два дни след случилото се Оксана още е в шок. От падането на земята е със синини по тялото. От падането на земята е със синини по тялото.

„Оскърбяваше ме на английски. Казах няма проблем, приключвам ей сега. Тогава той ме удари с юмрук в лицето и буквално излетях на земята, толкова силен беше удара”, разказва жената.

Не може да каже дали австриецът е бил пиян, очите му обаче били изцъклени.

Ден след инцидента районния съд във Варна налага глоба от 300 лева на австриеца.

„Не ми се извини. В залата каза, че го боляла главата и не знае защо така е постъпил”, казва Софрониева.

В съдебната зала австриецът изразява съжаление за стореното.

Местонахождението на 33-годишния австриец, който работи в родината си като автомонтьор, е неизвестно. Вероятно вече е напуснал България.

ОЧАКВАЙТЕ ПОДРОБНОСТИ В БЛИЦ