Кардам Търновски може би ще остане парализиран за цял живот, в случай че оцелее. Това споделиха испански журналисти, запознати със случая, съобщава в утрешния си брой в. “24 часа”. Информацията им обаче не е официална. Тя се основава предимно на дочути разговори между хора от персонала на клиниката “Мадрид Норте Санчинаро”.
Най-големият син на Симеон Сакскобургготски бе преместен в тази клиника преди двадесетина дни.
Кардам катастрофира тежко на 15 август на труден участък от магистрала на 40 км от Мадрид. Тогава шофираният от него “Ягуар” изхвърча през мантинелата вероятно в резултат на бясно каране.
Преди по-малко от месец Симеон Сакскобургготски призна, че първородният му син е загубил два пръста на лявата си ръка. Експремиерът допълни, че Кардам продължава да е в кома, макар и будна. Той понякога отварял и затварял очи като отговор на въпроси на лекуващи го лекари. Първоначално Кардам бе настанен в мадридската клиника “12 октомври”. Но 2 месеца по-късно бе преместен в нова и по-модерна болница в едно от северните предградия на испанската столица. По молба на близките на Кардам информация за здравословното състояние няма да се дава, докато не настъпи подобрение.
Симеон Сакскобургготски бе в неделя в Мадрид. Той почете 70-годишния юбилей на испанската кралица София. /БЛИЦ