В отговор на постоянно растящия читателски интерес към БЛИЦ - най-посещаваната и най-четена информационна агенция в България, предоставяме на милионите си читатели ексклузивни данни за развитието ни.

През м. септември световната броячка SimilarWeb класира БЛИЦ на 6-то място в топ 10 на сайтовете в България. 
 По-нататък в тази класация до топ 50 има още няколко новинарски сайта на следните места:

16. dir.bg
23. fakti.bg
28. 24chasa.bg
30. vesti.bg
36. nova.bg
39. dnes.bg
40. pik.bg
41. marica.bg
43. plovdiv24.bg
46. dnevnik.bg
47. novini.bg
49. dariknews.bg  

SimilarWeb освен това сравнява нагледно и различните сайтове как стоят и на национално и на световно ниво. 

Ето как изглежда, например, сравнението между blitz.bg и 24chasa.bg.Трябва да се припомни и че БЛИЦ е на тези челни позиции от не една или две години насам

Ето и данните от Gemius за изминалата седмица (7 - 13 октомври) по дни и като цяло. Аналогични на тях са и данните от преходните седмици и месеци през лятото.

Прогнозата е тези текущи резултати да растат и да се стабилизират на още по-високи нива още в близките седмици и месеци, благодарение на все по-голямата читателска аудитория на БЛИЦ. 


7 октомври, понеделник
8 октомври, вторник9 октомври, сряда10 октомври, четвъртък11 октомври, петък12 октомври, събота13 октомври, неделяСедмицата от 7 до 13 октомвриУточнение: Трябва да се знае, че уникалните посетители на седмична или месечна база се определят, след като се изчистят посетителите от чужбина (обикновено те са около 1/5) и повтарящите се реални посетители, които са в пъти повече от уникалните, както и импресиите от прочетените от тях страници.

Тези преизчисления се правят предимно за информация на рекламодателите, за да им послужат при планиране на седмични или месечни кампании. А дневни отчети са тези, които сочат колко наистина реални посетители влизат в даден сайт в конкретния ден. 

Така сайт, който има много по-малко реални посетители/потребители на дневна база, при месечния отчет може да има малко повече неповтарящи се такива - т.нар. уникални. Т.е. 10 души през целия месец може да са влезли само веднъж в даден сайт, но се отчитат като 10 уникални.

И пак 10 души може да са влизали всеки ден като реални посетители в друг сайт, но в отчета ще бъдат пак 10 уникални, а не 300, колкото са били реалните им влизания в сайта през цял месец, например 30 х 10 = 300. 

Това ясно се вижда от таблиците с данните по дни, в които реалните посетители в БЛИЦ са поне със 100 - 200 хиляди повече от следващите в класацията информационни сайтове.