Във Варна и Велико Търново днес температурите достигнаха до 14 градуса. 13° е било в Плевен, 12° в Бургас. Причината - югозападен вятър, с който към страната се пренася по-топъл въздух.

Затоплянето ще продължи и през следващото денонощие. Сутринта температурите ще бъдат между минус 2° и 3° градуса, следобед, в по-голямата част от страната- от 10° до 15°, в северозападните райони, където ще бъде почти тихо - от 6° до 8°. В останалата част от страната ще продължи да духа слаб до умерен вятър от юг-югозапад. Ще има променлива облачност с повече слънчеви часове в Източна България.

По-често значителна облачност и умерен, временно силен югозападен вятър в планините и все по-високи температури и там - максималната на Пампорово и Боровец ще е около 3°, на Алеко - малко под нулата.

Не само у нас, затопляне се очаква навсякъде на Балканите, както и в Източна Европа, включително и в Европейска Русия. В западните райони от континента предстои застудяване. Ще бъде ветровито, много райони - с валежи, на места интензивни.

Предупреждение за значителни количества е в сила на Апенините, както и в западните райони от Балканите. Причината - средиземноморски циклон, който ще окаже влияние на времето и у нас.

В събота и неделя все още съществени валежи не се очакват, но ще духа много силен югозападен вятър, с който ще продължи да прониква по-топъл въздух. През новата седмица обаче се очаква ново, рязко и съществено застудяване, сериозна валежна обстановка и отново сняг.