Разкриването на досието на агент Морския слага край на кариерата в ДПС на Юсеин Бейтулов, когото свързват с този прякор. Това разказват активисти от движението в Търговище, съобщава "24 часа".
"Бейтулов се държеше съмнително. Слухтеше около Ахмед Емин , но мисля, че той не подозираше нищо за това. Много хора в ДПС, както и аз  се държаха предпазливо с Бейтулов , но не и Ахмед Емин, разказа Хасан Чарък, заместник-председател на областния съвет на ДПС в Търговище до 1996 г. и бивш депутат във ВНС.
Юсеин бил заместник в първия мандат на кмета на Търговище д-р Красимир Мирев. През 2001 г. той е един от кандидатите за поста заместник-министър на земеделието и за областен управител на Търговище.
"Готвехме го за губернатор, но като разбрахме за досието, го оттеглихме", разказа човек, който тогава е бил на ръководен пост в ДПС в Търговище.
След осветляването на досието на агент Морски Бейтулов вече не се ползва с доверието на областния съвет на ДПС. Той попада в изолация. През пролетта на 2002 г. стана директор на Областна служба "Земеделие и гори" , където работи 2-3 г. После повече от година е безработен. Според ДПС-активистът Бейтулов бил сега в ниша, в която на никого не пречел. Частният му бизнес -хладилен комбинат за шоково замръзяване на плодове и зеленчуци не потръгва и Бейтулов се разделя със съдружника си, с когото водят дела.
Бейтулов е отказал да дава интервюта, нито да прави коментари.
"Това, което излезе в пресата, са компилации от събрани и навързани неща, приказки на хора, на които им плащат да приказват. Освен това познавам и почерка на мъжа си и изнесеното в пресата не съвпадас неговия почерк. В такава ситуация се намират черни овци, когато трябва да станат изкупителни жертви", обяснява съпругата на Юсеин Мевзуне. Ако бяхме правова държава това нямаше да се случи. Когато станем такава , може би фактите ще излязат наяве и ще се разбере истината, заключава жената. /БЛИЦ