Жителите на столичния район „Красно село“ искат сметка от „Демократична България“ за случващото се там, пише tribune.bg.

Припомняме, че кметицата на Росина Станиславова се в забърка серия от скандали. Тя беше глобена, за конфликт на интереси, след като стана ясно, че се е самоназначила за ръководител на проект финансиран по Европейска програма. Освен това тя е наредила и полагане на извънреден труд на себе си и на още трима общински служители.

Друго нейно нарушение е, че е назначила дъщеря си за сътрудник за няколко седмици. След проверка на КПКОНПИ на Станиславова беше наложена глоба в размер на 15 000 лв. 10 000 лв, от които са връщане по европрограмата.

Кметицата на р-н „Красно село“ отказва да върне сумите и обжалва решенията, както и някои проекти. Докато текат процедурите всичко там е блокирано. Жителите на района са потърпевши в цялата ситуация.

Станиславова беше издигната за кмет на „Красно село“ от „Демократична България“ именно затова живущите им искат обяснение за ситуацията. Те настояват за среща, която трябва да се проведе на 10 декември.

Ето и отвореното им писмо:

До Коалиция „Демократична България“:

Каним Ви на дебат за бъдещето на район „Красно Село“.

След като повярвахме на кандидат, издигнат от вас, в последствие отритнат от Вас и официално заличен от сайта Ви, без да поемете никаква отговорност за провалилия Ви се кандидат,

Желаем лидерите Христо Иванов, Атанас Атанасов и Иво Мирчев да дойдат лично на дебат с нас, жителите на района и да намерим заедно решение за функционирането и възстановяването на района ни, който за две години бе съсипан от Вашия избор за кмет, който Вие ни предложихте.

Вие като коалиция, издигнала въпросната жена, носите отговорност, така както носите отговорност пред цялата държава, влизайки като депутати и част от управлението на нашата държава.

Държим и спечелилият кандидат за депутат от нашия район да се яви и заедно да намерим решение за спиране на корупцията и разрухата в район „Красно село“.

Място: градинката пред главния вход на община „Красно село“
Час: 16:00
Дата: 10.12.2021.година 

Малко по-късно във фейсбук излезе и съобщение с покана към Ивайло Мирчев да се се присъедини към мирен протест на жителите. По думите на организаторите, въпреки че ДБ е отлъчил Станиславова, партията носи отговорност.Мирчев отговори, че има среща, но ще опита да я отложи, за да отиде.