Министър-председателят Кирил Петков отиде при учениците от 7 СУ "Свети Седмочисленици". Пред тях той бе откровен и наивно по детски, за да им се хареса, призна, че неговото място не е в Народното събрание, а в училището, което е завършил.

Още с идването си Кирил Петков показа, че не се ориентира къде се намира. Развълнувам от емоциия на учениците, той не очакваше да бъде посрещнат от директорката Марусия Никова на входа.

Петков прекрачи плахо като първолак и след като се здрависа с нея попита -  Вие ли сте директорката? И тогава поднесе огромния букет.

За пореден път медийните съветници насадиха премиера на пачи яйца. Явно Петков не бе информиран за протокола и очакваше персона различна от директорката на школото, която му оказа висока чест на бивш възпитаник.

Заразени от усмивката и приятелското отношение на Кирил Петков най- малките ученици се отпуснаха и засипаха премиера с въпроси. 

Той им призна, че е учил в 7 СУ "Свети Седмочисленици", а първокласничка неиздържа и попита оттам ли идва "Свети" в името на школото, видя БЛИЦ.

А Петков бе изваден от ситуация да отговаря, след като директорката Марусия Никова му представи малчуганите.

Петков бе откровен и призна, че е играл футбол в двора на училището, но е пазил вратата за своя отбор. Тенис на маса също спортувал и попита стоят ли още масите, говорейки с носталгия за ученическите години.

Попитан какъв ученик е бил Петков се "похвали" с двойки по руски език, дори избягал от час, защото падежите му били сложни. Но каза, че това е лош пример и учениците да не го правят.

Като любим предмет премиерът посочи математиката и в Канада показал силната школовка на 7 СУ "Свети Седмочисленици". Петков започнал да учи там на 14 години и впечатлил връстниците си.

Като баща на три дъщери министър- председателят се обърна към децата да четат книги, а не да се улисват по чат. И най- вече да общуват помежду си.