Изчезналият бизнесмен Киро Киров е командировка по лични въпроси в чужбина. Това съобщи пред Нова телевизия синът му Иван Киров.
Той каза, че са се чули по телефона с баща си, като той сам ги е потърсил. "В чужбина е по личен въпрос", заяви Иван Киров. Той не уточни кога точно баща му ще се завърне в България.  Не е искал да ми казва, има си право на личен живот, допълни той. Според него  лошо съвпадение е в случая с къщата и включената аларма на колата.
По -рано бе съобщено, че основната версия, по която работи прокуратурата за изчезването на бизнесмена Киро Киров, е, че той е бил отвлечен. Това заяви прокурорът в Софийската градска прокуратура Пламен Панайотов. Работи се отделно и по други пет версии.
В събота бе оповестено, че бизнесменът, вносител на строителна техника и машини, е изчезнал безследно в петък вечерта, около 21.00 часа. Сигналът, че го няма, е бил подаден от негови близки вчера по обяд.
Образуваното досъдебно производство към момента се води срещу неизвестен извършите. 

Според "Стандарт" изчезналият бизнесмен Киро Киров бил пред фалит. Той имал заеми за милиони. Направил голяма сделка за внос на строителна техника от Япония. Платил машините, но заради кризата купувачите у нас ги отказали. Преди няколко дни Киров разбрал, че банките няма да му разсрочат борча.
Киров е търсел дори варианти за продажба на фирмите си. Бизнесменът имал доста големи заеми в родни банки и е срещал затруднения с обслужването им. Той се опитал да предоговори част от кредитите, но без успех.
Заради големия бизнес на Киров агенти от ДАНС започнаха редица финансови експертизи на активите на предприемача. Ченгетата усилено работят по версията, че именно неуредени финансови отношения са причината за похищението. От ранни зори днес бяха разпитвани не само хората със задължения към Киров, но и тези, на които той дължи крупни суми.

Работи се и по версия, че похищението е извършено от престъпна група единствено и с цел откуп. "Истината е, че сега при тази криза подобен вид престъпления ще нарастват, тъй като престъпниците смятат това за лесния начин за изкарване на пари", допълниха разследващите. 

Акцията за отвличането на бизнесмена Кирил Киров е подготвяна в продължение на няколко дни , разказаха съседи на похитения мъж, съобщава "Телеграф".
Според тях три дни преди Киров да изчезне безогледно , в близост до къщата му в Банкя са забелязани няколко маскирани мъже. Те били видени от полицай, който живее на улица "Патриарх Евтимий".
Когато ченгето ги зърнало, маскираните мигновено си плюли на петите. Първоначално полицаят си помислил , че са искали да оберат къщата на Киров, но сега ченгетата смятат, че е ставало дума за организирана засада. Свидетелят на маскираните бандити предупредил комшиите си за набега, но явно, че Кирил Киров не е взел никакви предохранителни мерки
В момента ченгетата преглеждат документацията и по предишни случаи с покушения над бизнесмени, за да могат евентуално да намерят връзка между тях.
Хора от Банкя са дали показания, че са забелязали луксозен джип БМВ Х5 да напуска вилната зона с бясна скорост точно когато се предполага, че е отвлечен Киров. Подобна кола бе намесена и при изчезването на боса на ФК "Литекс"Ангел Бончев, който както и вносителят на Bosh, бе похитен именно докато паркирал колата си.
Съседи на Киров от Банкя обясниха, че той се нанесъл в луксозната къща преди около 2 месеца . Според тях той бил тих , кротък и затворен човек. /БЛИЦ