Златен медал спечелиха гимнастичките на ЖКХГ "Анелия" - Мездра на IX Държавно първенство по масов спорт "Гимнастрада 2022" от Държавния спортен календар на Българската федерация по художествена гимнастика (БФХГ). 

Домакин на състезанието, което се проведе в столичната зала "София", беше Клуб по художествена гимнастика "Биляна". В шампионата взеха участие над 1000 гимнастички от 40 клуба от цялата страна, разделени в шест възрастови групи. За осми път в категория "Гимнастика с уред" в най-горната възрастовата група - над 30 г., 

шампионската титла на България завоюва "Клуб на готините баби" ("КГБ") с треньор Лили Николова 

в състав: Анета Йоловска, Бориска Иванова, Виктория Йотова, Виолетка Николчева, Ели Манчовска, Ива Кирова, Камелия Петкова, Красимира Манчева, Марияна Иванова, Мариана Петрова, Милка Кьолер, Мими Мишонова, Надежда Зехова, Росица Мишева, Светла Кръстева, Стоилка Митова, Теодора Илиева, Цветана Янчовска, Цеца Вутова и Юлия Николова. 

Формацията на мездренския клуб впечатли авторитетното жури с атрактивното си изпълнение на композицията "Войната на поколенията" 

Непосредствено преди шампионата в София "готините баби" от ЖКХГ "Анелия" се завърнаха от гр. Фуншал на остров Мадейра, Португалия, където от 2 до 7 октомври представиха България на 8-ия фестивал по гимнастика "Златна възраст" (Golden Age Gym Festival).

Участва и друга формация с финансовата помощ и съдействие на Община Бургас, тъй като през 2024 г. градът ще бъде домакин на фестивала по гимнастика "Златна възраст" за хора над 50 години. Събитието ще се проведе през септември 2024 г. 

В европейския гимнастически фестивал за хора в "златна възраст" взеха участие повече от 1600 гимнастички и гимнастици от 18 държави от Стария континент.

Най-възрастният участник от България на тазгодишния фестивал в Португалия е на 81 г., от град Мездра

"Изпълнението им предизвика много усмивки и аплодисменти в залата, а председателят на Комисията по масов спорт при БФХГ г-жа Мариета Дукова, която е основен двигател да имаме тези прекрасни гимнастически празници, не скри вълнението си след това изпълнение и беше много трогната и развълнувана“, написаха от БФХГ по повод представянето на "Клуб на готините баби" на IX Държавно първенство по масов спорт "Гимнастрада 2022". 

Golden Age Gym Festival е едно от най-атрактивните състезания в направлението "Гимнастика за всички" и е доказателство, че в този красив спорт няма възраст

Г-жа Дукова сподели, че през 2024 г. в Бургас се очакват повече от 3000 спортисти, които ще представят своите композиции, ще прекарат незабравими дни в България, ще създадат нови приятелства и ще покажат колко е важно да се спортува във всяка възраст!