"Използвам случая пред вашата медия отново да благодаря на г-н Пеевски. Такива жестове като този, който той направи, не се правят всеки ден.

Оценяваме го както аз, така и жителите на Црънча. Пуснахме земята за продан с единствената цел да си помогнем в това трудно време. Знаете, че заради пандемията приходите на българските общини, в това число и нашите, са доста ограничени.

Жестът на Пеевски показва  кой какъв човек е. В Библията пише по делата ще ги познаете. Той извърши едно добро дело". 


Това заяви пред БЛИЦ кметът на Пазарджик Тодор Попов. Медията ни го потърси във връзка с извънредния брифинг, на който градоначалникът обяви, че с решение на едноличния собственик на фирма "Интръст" Делян Пеевски Община Пазарджик ще получи 700 000 лева помощ, а половината пари ще бъдат използвани за парк, носещ името "Св. Георги Победоносец". Освен това фирма "Интръст" ще вложи значителна сума и във волейболния отбор "Хебър" - част от спортната слава на града.
 Пред медията ни кметът Тодор Попов отбеляза и даренията, които Делян Пеевски е направил в Община Пазарджик през последните месеци.


"Даренията за цялата област и различните общини възлизат на над 170 000 лева, а за Община Пазарджик на над 100 000 лева. С тези пари са закупени респиратори и медицински облекла.

Сигурен съм, че г-н Пеевски няма да спре дотук. Научих, че фирма "Интръст" е дарила днес и 10 750 лева за болнични легла на Белодробната болница в града.

Човекът Делян Пеевски доказва отношението си и ние сме му задължени. В България има много богати хора, но голяма част от тях не показват отношение, каквото той показа в тези тежки дни. Благодаря му още веднъж", подчерта Попов пред БЛИЦ.