Кога картофите са опасни за здравето
За тези с бъбречни проблеми прекомерната консумация на продукта също е опасна поради съдържанието на калий, което оказва неблагоприятно влияние върху този орган
Освен това количеството на консумираните картофи трябва да се следи от хора с висока кръвна захар.
За тези с бъбречни проблеми прекомерната консумация на продукта също е опасна поради съдържанието на калий, което оказва неблагоприятно влияние върху този орган.
Не трябва да се консумират картофи със зелени петна по кората.
"Причината е високото съдържание на соланин. Натрупването на това вещество в човешкото тяло има отрицателен ефект върху здравето", подчертават специалистите на портала.
Те препоръчват при готвене да приведете картофите до степен на пълна готовност, тъй като в противен случай в тях ще останат голямо количество вредни вещества.
Последвайте ни
0 Коментара: